ЦАЦИ третман – нехируршки третман на тело

 

            

Оваа технологија дава неверојатни резултати во обликувањето на телото, поседува посебни програми за слабеење,тонирање, подобрување на тонусот и зацврстување на кожата. Принципот на тртманите е зацврстување на мускулатурата која се стимулира со микро струја со ниска фрекфенција. Резултатот е подигнување на контурите и подмладување, и оптегнување на кожата со производство на колаген и еластин. Со дваесет годишно медицинско истражување се темели патентирана технологија за пасивна контракција на мускулите скоро иста како природна. Оваа технологија ни дава импресивни резултати во обликувањето на телото ,отстранување на стрии,целулитот и отстранување на високот течности наречена линфна дренажа . Особено најдобри резултати се постигнуваат за обликување на мускулите. Успешно се третираат и болки во грбот, и во пределот на вратот.


Лимфната дренажа е неизоставен третман на секоја програма за слабеење и отстранување на целулитот. Со неа се поттикнува циркулацијата на лимфата во телото и така се забрзува отфрлањето на токсините и отпадните материјали од организмот. Циркулирајки низ целото тело, сите отпадни материјали ги носи до лимфни чворови, сместени во одредени зони по телото кои служат како филтери. Во текот на третманот се стимулираат тие зони, со што им се забрзал протекот. Може да се изведат рачно или со помош на апаратот за лимфна дренажа. Со претходни упатства за прехрана и пиење течности и со ваквиот начин на третирање на мастното ткиво и целулитот, може значајно да се намали телесната тежина и да се реши проблемот со целулитот на проблематичните подрачја.  


ЦАЦИ Contour mode (обликување на тело)
Служи за отстранување на масни наслаги, стимулира елиминација на токсини од организмот, го подобрува метаболизмот, ја обновува еластичноста на мускулите.


Цаци -  micro mode (третмани со микро струја) со микроструја локално ги обработуваме проблематичните делови на телото кои треба да се зацврстат или преобликуваат. Се аплицира со помош на две електроди цаци тонинг (зацврстување). Овој третман нежно ја зацврстува мускулатурата и се препорачува за постоперативни третмани како последица на губењето на мускулниот тонус . Сите наведени третмани се користат во различни комбинации зависно од потребите на клиентот -  дали сакаат анти целулитни третмани или тртмани за слабеење. Цаци квантум - нехирушки лифтинг на лице и тело - Оскар за убавина (Computer added cosmotology инструмент) е мултифункционален состав со дигитални третмани за козметичка нега, и добитник на оскар за убавина Познат како најдобар апарат со микроструја кој заслужено носи титула на првиот нехирушки лифтинг на лице. Неговите лифтинг ефекти ги препознале многу славни особи а посебно холивудските глумци и глумици. Сручнаците и јавноста го нарекуваат технолошки и најнапреден апарат кој е синоним за нехируршки лифтинг на лице и тело. За разлика од апаратите со слична намена , цаци има патентиран "тсунами" вал кој по своето делување, е најблиску до природната контракција на мускулатурата, со посебна метода која медицински докажана успешно ги стимулира мускулите и кожното ткиво. " Тсунами" вал одговара на процесите на телото, а третманите се безболни . Електро лифтингот ги подигнува контуриите на лицето ја зацврстува мускулатурата и го стимулира производството на колаген и еластин на кожата , решавајки многубројни естетски и здраствени проблеми на лице и тело, а сето тоа со наједноставен нехирушки лифтинг.

                        

Еве колку недостатоци покрива овој состав:

- Третман за подигнување на конус на лице
- Третман на брчки и мимични линии.
- Третман на дихидрирана кожа .
- Третман на врат и деколте.
- Третман за подигнување на тонус на тело.
- Третман против целулит и линфна дренажа
- Третман за слабеење
- Третман за болки во грбот и вратот.

Најчесто во нашиот салон цаци тртманите ги комбинираме со радио фрекфенца и крио третманите.