Cryo derm третмани за опуштена кожа, стрии, флеки и целулит


Во центар Prestige за антицелулитни третмани се користат повеќе терапии , во зависност од моменталната состојба на телото , желбите и способностите.

Третмани:

 

 

 

 

Вакум RDT терапија, уникатна комбинација на пулсов вакум и специјално обликуван апликатор со ротирачки топчиња кои произведуваат кружен кожен набор , додека истовремено вршат масажа и ја зголемуваат еластичноста на еластичното ткиво . Сврзното ткиво повторно станува еластично , кожата е повторно мазна , цврста и стегната без трага на целулит.

 

 

 

Радиофреквенција (RF) енергија се користи за затегнување и обликување на рацете, нозете, грбот, стомакот , бутовите и колковите , како и да се подобри изгледот и состојбата на стриите. Масните клетки примаат RF енергија и се топат. Глицерин tripalmitate излегува од мастните клетки и со пиролиза оди во FFA и глицеринско делување на LPL . Ослободените масни киселини одат во крвта, се спојуваат со сетумот протеини, потоа одат во црниот дроб, преку кој  се ослободуваат од телото. Може да се почувствува собирање на кожата, брчките и стриите се намалуваат.