LPG
 


Целулитот е болест на модерното време кај жената. Мегутоа се се промени со појавата на ЕНДЕРМОЛОГИЈАТА - сосема безболна метода и позната француска технологија. Овој неинванзивен систем е дизајниран да го елеменира целулитот, да го подобрува тонусот на кожата и да го реконструира телото.


ШТО Е ЕНДЕРМОЛОГИЈА? Дваесет години ендермологијата е користена за лечење на атрофирани ткива, каде се приметени неверојатни  резултати во стварањето на колагенски влакна, на кој начин се формира живо ткиво. А со додатно испитување неочекувано е приметено намалување на масното ткиво и редукција на целулитот. Оттогаш па досега оваа метода е усовршена, така да ние сега имаме комплетен енермолошки апарат , CELLY M6 keymodule, кој е како иновативна липомасажа, е прв најдобар антицелулитен третман избран од страна на ФДА во соединетите американски дрзави. ЕНДЕРМОЛОГИЈАТА се користи и во спортската и физикалната терапија.КАКО ЕНДЕРМОЛОГИЈАТА ДЕЛУВА НА ЦЕЛУЛИТОТ? Околу 90% од жените се подлежни на стварање на целулит, кој влијае на масните наслаги на хиподермисот, кој е поставен паралелно, а кај мажите унакрсно. Техниката липомасажа е единствена техника на светот која може да ја ослободи заробената маснотија и да го "испегла" целулитот.


ДАЛИ ИМА РЕЗУЛТАТИ? ДАЛИ Е МЕДИЦИНСКИ ДОКАЖАНО? LPG техниката се користи многу години од страна на пластичните хирурзи, дерматолози, доктори, физиотерапефти и во спа центри насекаде во светот. Неговата ефикасност е докажана од страна на 85 клинички и научни студии.

КОЛКУ ТРЕТМАНИ СЕ ПОТРЕБНИ ЗА ДА СЕ ВИДАТ ПРВИТЕ РЕЗУЛТАТИ? Првите резултати се гледаат и по првиот третман. деловите на телото се малку компактни со помалку волумен а вашата кожа станува глатка и мека. После 6 третмани ке почуствувате уште интензивни резултати: вашата портокалова кора ке биде се помалку видлива а фигурата обликувана.

ДАЛИ Е ТРЕТМАНОТ БОЛЕН? Иако е третманот инванзивен тој никогаш не би требало да биде болен, во текот на третманите би требало да имате вистинско чувсво на пријатност.

ЗОШТО СЛУЖИ LPG ОДЕЛОТО? LPG оделото е специјално дезaјнирано за липомасажа и овозмозува липомасажата да е поефикасна.

ДАЛИ РЕЗУЛТАТИТЕ СЕ ТРАЈНИ? Резултатите се брзи и трајни. После серија третмани (препорачуваме од 12 до 15) , еден третман месечно е обично доволен да се одржи постигнатиот резултат.